הקמת סוכנות ביטוח

הקמת סוכנות ביטוח עצמאית היא מהלך עסקי חכם, ובפרט עבור סוכני ביטוח שהם גם אנשי מקצוע מעולים וגם מתאפיינים בחריצות ובמשמעת עצמית. סוכני ביטוח עצמאיים עשויים להגיע לרמת הכנסה גבוהה במיוחד, ליהנות מחופש פעולה נרחב ולמצות את כל ההזדמנויות העומדות בפניהם. בנוסף כל סוכן ביטוח עצמאי בונה לעצמו לאורך הזמן תיק לקוחות שגם מניב הכנסה חודשית נאה וגם מהווה נכס משמעותי.

פרנסתו של סוכן ביטוח שבחר להקים סוכנות עצמאית כוללת 2 מרכיבים, "היקפים" ו"נפרעים". "היקף" הינו סכום חד פעמי שמשולמת לסוכן עבור כל פוליסה שהוא מוכר. התשלום הוא מצד חברת הביטוח שהפוליסה שייכת לה, כלומר היא זו שמבטחת בפועל, והסכום נגזר מהפרמיה שמשולמת במסגרת אותו ביטוח. ה"נפרע" הוא סכום חודשי קבוע שמשולם לסוכן הביטוח ע"י חברת הביטוח כל עוד הפוליסה תקפה, כך שככל שסוכן ביטוח צובר לקוחות רבים יותר כך גדל הבסיס האיתן של ההכנסה החודשית. חשוב להדגיש כי סוכן ביטוח עצמאי לא מחויב כמובן לעבוד רק עם חברת ביטוח אחת אלא יכול למכור את מוצריהן של כל חברות הביטוח בארץ.

ישנם שני סוגי רישיונות לסוכני ביטוח – אלמנטרי ופנסיוני. סוכן ביטוח אלמנטרי רשאי למכור מוצרים כמו ביטוחי רכב, ביטוחי דירות, ביטוחים עסקיים וביטוח נסיעות לחו"ל. סוכן ביטוח פנסיוני מורשה למכור ביטוחי בריאות, ביטוחים סיעודיים, ביטוח אובדן כושר עבודה וביטוחי חיים, וכן מוצרי חיסכון לגיל הפרישה מהעבודה כגון קופות גמל, ביטוחי מנהלים וקרנות השתלמות (שגם עליהם הוא מתוגמל כמובן ביד רחבה). ניתן לשלב בין שני הרישיונות ולהרחיב את היקף העסקים. בדרך כלל מתחילים עם רישיון אחד, ולאחר מכן – בין אם לקראת הקמת סוכנות ביטוח ובין אם כשהיא כבר קיימת – ללמוד 2 קורסים ולעבור סטאז' של חצי שנה (אפשרי במקביל לעבודה השוטפת), ולזכות ברישיון השני. במכללת אורין שפלטר מוצעים מסלולי לימוד שמובילים לרישיון סוכן ביטוח פנסיוני ורישיון סוכן ביטוח אלמנטרי – אחוזי ההצלחה של תלמידי המכללה במבחני הרשות לניירות ערך ומשרד האוצר גבוהים במיוחד.

דילוג לתוכן